Παρασκευή 8 Μαρτίου 2013

Αυλωνάρι

"Της Εύβοιας Εικόνες"













































Δείτε και επεξεργαστείτε την θέση στο χάρτη


6 σχόλια:

  1. καταπληκτική δουλειά κύριε Τσομάκα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πολύ όμορφο το φωτορεπορτάζ κύριε Τσομάκα! Ωστόσο, είναι εύκολο να μάθουμε την ιστορία του πύργου; (ισχύει και για όποιον άλλον γνωρίζει)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. εξαιρετικές φωτό κε Τσομάκα

    συμφωνώ για την ιστορία γράψτε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγώ να ασας πω τι φαντάζομαι...

    ότι τον κάναν οι κατακτητές λατίνοι γιατί έχει και άλλους πύργους ως το βέλος και πιο πριν για να ενημερόνονται με τις φωτιές σαν φτάνουν πειρατές στην θάλασσα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. "O ενετικός πύργος, που συντηρήθηκε και αναπαλαιώθηκε το 1953, είναι ίσως ο πιο ωραίος και καλοσυντηρημένος φράγκικος πύργος της Εύβοιας.Toν χρησιμοποιούσαν οι Ενετοί ως κέντρο ενός συστήματος οπτικού τηλεγράφου και είχε ανταπόκριση με άλλους παρόμοιους πύργους που έχουν διασωθεί σε μέτρια η κακή κατάσταση.Tα παράθυρα βρίσκονται στο μεσαίο και άνω τμήμα του πύργου,ενώ το κατώτερο τμήμα έφερε μόνο θυρίδες ελαφρών όπλων.Οι διαστάσεις του είναι 8.10Χ8.05 και έχει ύψος 19μέτρα.
    Όταν οι Βαυαροί αποχώρησαν, χρησιμοποιήθηκε σαν Δημαρχείο του Δήμου Δυστίων. Σύμφωνα με την παράδοση το πρώτο Δημαρχείο του Δήμου Δυστίων στεγαζότανε στον Ενετικό Πύργο, είχε τέσσερα πατώματα και στον δεύτερο όροφο έγινε το Δημαρχείο του Αυλωναρίου."

    ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ
    http://www.facebook.com/pages/AVLONARIsuch-a-lovely-place/84467901565

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Next previous home